Szólalj Meg! Online Kurzus

29 990 Ft Alanyi áfamentes

Kategória:

Szólalj meg!

Itt az ideje megszólalnod az általad tanult nyelven gyomorgörcs nélkül!

Végre… egy bizonyítottan működő módszer, hogy megszólalj az általad tanult nyelven – mindössze 4 hét alatt.

Megmutatok mindent, amire szükséged van, hogy lépésről lépésre eljuss az első igazi idegennyelvű beszélgetésedig. Akkor is, ha már évek óta szenvedsz vele.

A kurzus neked szól, ha:

Csatlakozz
a kurzushoz

Eredeti ár:
Ft
Kedvezményes ár:
29990 Ft
Vásárlás

Talán ismerős lehet a helyzet: évek óta keményen tanulod a nyelvet, naponta használod a Duolingót, töltöd a nyelvtankönyvet, magolod a szavakat, sőt, még tanfolyamra is beiratkoztál….

De valahogy egyik sem segít abban, mikor ténylegesen meg kell szólalnod a másik nyelven – legyen az angol, német, olasz, spanyol, francia, vagy bármi más.

Valahogy az a sok tanulás, magolás és görcsölés nem hozza meg a gyümölcsét.

Hiszen szorgalmas vagy, sőt, sikeres vagy a munkahelyeden, vagy a tanulmányaidban, de a nyelv valahogy egy kivétel. Mintha valami misztikus, megfoghatatlan dolog lenne.

Az is lehet, hogy ilyen gondolatok fordulnak meg a fejedben:

“Nem igaz, hogy nem tudom megcsinálni, ennyire nem lehetek hülye…”

És minél többet tanulsz, minél keményebben nyomod, annál erősebb ez az érzés:

“De hiszen MÁR ANNYI IDŐT ÉS ENERGIÁT beletettem a nyelvtanulásba és mégsem merek megszólalni. Bezzeg más 20 szavas tudással is eladja magát. Nekem sokkal nagyobb a szókincsem, de mikor meg kell szólalnom, valahogy sosem jut eszembe a megadott szó. Vagy ami még rosszabb, valami teljesen más hülyeséget mondok helyette… Biztos velem van a baj…”

Mikor azonban újra idegen nyelven kell megszólalnod, szívesen átengeded másnak a terepet a csoportból, te pedig a háttérből figyeled az eseményeket, ahogy learatják helyetted a babérokat. És utána megint jöhet a “jól megérdemelt” önvád, hogy “de hát ezt én is el tudtam volna mondani.”

Azt gondolod, ha MÉG keményebben tanulsz, még többet magolsz vagy megtalálod a legjobb módszert, akkor hirtelen keddről szerdára menni fog minden. Mégis kerülöd azokat a helyzeteket, ahol használni kell a nyelvet.

De még mindig nem tudod elég VÁLTOZATOSAN és SZÉPEN kifejezni magad, úgy mint magyarul… Ha helyzet van, esetlennek érzed a mondataidat, mintha egy 5 éves óvodás mondaná őket. Pedig művelt, intelligens ember vagy, de ez egy másik nyelven valahogy nem látszik…

Hiszen mi van, ha valamit rosszul mondasz? Kinevethetnek. Vagy mit gondolnak majd az akcentusodról? Vagy mit gondolnak majd rólad a beosztottjaid, hogy “a főnök még a legegyszerűbb dolgot sem tudja elmondani angolul/németül/akárhogy…”

“A sok kellemetlen szituáció, amikor az ember hirtelen nem érti, amit beszélnek hozzá, válaszolni kéne, de csak a filmekből ismert tücsökciripelés megy a fejébe és hogy nem tudja, hogy fogalmazza meg, amit gondol. Amikor valamit mégis válaszolok, akkor még véletlenül sem azt mondom, amit szeretnék (rossz szó ugrik be és tök hülyeség lesz belőle). Hogy maximalista lévén rettentően zavar, ha nyelvtanilag helytelen, amit mondok és sorozatosan kudarcélménnyel szembesülök.

“Félek, hogy mit fog gondolni a beszélgetőtársunk, ha nem nyelvtanilag helyesen, döcögősen szólalok meg illetve, hogy rossz, nem odaillő szavakat használok. “

De még nem találtad meg a legjobb módszert ehhez…

Még az is lehet, hogy tudod mit kellene tenni, hogy jobban menjen a beszéd:

“Tudom, hogy erőltetnem kellene a beszédet, de rájöttem, hogy a legnagyobb bajom, hogy attól félek, hogy nem értem meg, amit mondanak. Sajnos ezt egyszer át is éltem, nagyon kellemetlen volt. A munkahelyemen felhívtak telefonon, és egyszerűen nem értettem amit mondott az illető. Háromszor visszakérdeztem, és még akkor sem értettem, nagyon ciki volt.”

De néhányunknak megszólalni egy másik nyelven nehéz és nem jön olyan könnyen, mint más, extrovertált embernek...

Hiszen ehhez más emberekkel kell gyakorolni. És hibázunk. Akkor pedig lehetséges, hogy kinevetnek. Vagy azt gondolják, hogy milyen idióták vagyunk, hiszen “még ezt sem tudja, hogy ezt hogy mondják.”

Tehát tovább keresünk. Egy új app, egy új tanfolyam, egy új nyelvtankönyv egy új podcast…

De semmi nem oldja meg a dolgot és már ÉVEK teltek el…

Bárhogyan is, NEM vagy egyedül

Az én sztorim

11 évesen Marika néni villámgyorsan elvette a kedvemet a nyelvtanulástól a végeláthatatlan német ragozási táblázataival. Sokkal viccesebbnek találtam, ha az osztálytársaimról próbálok meg portrét rajzolni az órán. Sikeresen ellenálltam a német megtanulásának.

14 évesen a középiskolában kezdtem el angolul tanulni – és egészen jól haladtam vele, szerettem, és tudtam, hogy hasznos. 25 éves koromban Ausztráliába költöztem, addigra már egészen jól értettem a nyelvet – viszont nem tudtam, nem mertem használni. Ami elég kellemetlen volt, hiszen Ausztráliában nem csak főiskolára jártam, hanem mellette dolgoznom is kellett, hogy ki tudjam termelni a tandíjamat… Mindkét dolog meglehetősen nehéz, ha az ember nem meri kinyitni a száját…

A vacsorameghívásoknál én voltam az, akik kukán ült végig órákat, míg a többiek nevetve sztoriztak. Mikor illendőségből megkérdezték a véleményem valamiről, két szavas esetlen mondatokkal letereltem a választ… Aztán hazafele meg egész végig azon gondolkodtam, hogy mit kellett volna mondanom… akkor már persze ment.

26 éves koromban vágtam bele az Öt év – öt nyelv projektbe. A spanyollal kezdtem a sort. Egy évig szorgalmasan, napi 1-2 órát tanultam a nyelvet. Egy év után egészen jól értettem már a rádiót és a tévéműsorokat, olvasni pedig kifejezetten jól tudtam. Mikor azonban elmentem egy spanyol nyelvű meetup találkozóra, az ajtóból visszafordultam és inkább hazamentem – olyan szinten remegett a gyomrom a görcstől, hogy meg kell szólalnom.

Tekerjünk előre pár évet az időben.

Budapest legjobb kínai Hot Pot éttermében (Aranytál) vacsoráztunk barátokkal, ahol mindenféle megerőltetés nélkül rendeltem meg a különböző kajákat az egész társaságnak és társalogtam kínaiul a pincérekkel. Mivel beszéltem kínaiul, ezért a pincérek megkínáltak az “általában csak ázsiaiaknak fenntartott” Baijiu pálinkával is.

A “nem merek megszólalni mert kinevetnek”-től el lehet jutni a “magabiztosan tudom használni a nyelvet”. Legyen ez bármilyen nyelv is. Erre nem csak az én történetem a bizonyíték, hanem számtalan más olvasómé is.

De akkor MÉGIS mitől van bennünk a megszólalási para?

Szilvia olvasóm foglalta a legjobban össze:

Végig abban nőttünk fel, már az óvodától kezdve, hogy ha bármit hibázunk, bármi rosszat elkövetünk, akkor azért jön a büntetés.

Fekete pont, egyes, beírás.

Persze a munkahelyen nincs fekete pont – de a félelem a büntetéstől ugyanaz.

Félünk, hogy kinevetnek minket a rossz szóhasználat miatt.

Félünk, hogy kinevetnek minket a kiejtésünk miatt.

Szégyelljük magunkat, ha valamit rosszul mondunk.

Szégyelljük magunkat, ha lassan jut csak eszünkbe a mondanivalónk.

Cikinek érezzük, hogy a másik félnek várnia kell ránk.

Valóban így kell ennek lenni?

Képzeld el, milyen lenne, ha ez a helyzet varázsütésre megoldódna!

Ahelyett, hogy megszégyenülve elsomfordálnál a beszélgetések elől, magabiztosan használod a meglévő idegennyelvű tudásod. Kifejezd a gondolataid, más emberekkel cserélsz eszmét, a munkádban erőlködés nélkül érteted meg magad.

Mikor a meetingen hirtelen angolra vagy éppen németre váltanak és felszólítanak téged, nem rándul görcsbe a gyomrod, hanem a legtermészetesebb magabiztossággal állsz fel és mutatod be az álláspontodat.

Mikor egy turista hirtelen leszólít, nem kapsz frászt és mormogsz csak annyit, hogy “nem beszélek angolul”, hanem természetes mosollyal segíted útba a céljához – sőt, még néhány percig lazán elcsevegtek arról, hogy honnan is jöttek és mit csinálnak itt.

Mikor bárki hozzád szól az általad tanult nyelven, tudod, hogy érteni fogod, amit mond, így te is bátran válaszolsz. Természetes beszélgetések alakulnak ki az erőltetett, kínos pillanatok helyett.

Tudod, hogy nem tudsz még anyanyelvi szinten a nyelven, de a meglévő tudásod bátran és frusztráció nélkül mered használni, mert tudod, hogy nem kerülsz cikis helyzetbe. Hiszen képes vagy kommunikálni az adott nyelven.

Röviden: kinyílik előtted a világ.

És mivel meglesz a képességed arra, hogy használd a már meglévő nyelvtudásod, egyre többet fogod használni a nyelvet. Egyre jobban az életed részévé válik – és egy idő után oda is eljutsz, hogy néha azon kapod magad, hogy nem is magyarul gondolkodsz…

A megoldás

Több olvasóm ösztönösen tudja a megoldást:

De ez NEHÉZ.

Emberek vagyunk. Ösztönösen mindig a legkönnyebb és legkényelmesebb megoldást keressük mindenben. Nincs ezzel semmi gond.

Viszont eredmény, magabiztos megszólalás csak abból lesz, ha….

SOKAT BESZÉLSZ.

Igen, ez nehéz. Nehéz, mert le kell győzni egy csomó démont a fejünkben:

 • Hogy kinevetnek, hogy butaságot mondtunk
 • Hogy lenéznek minket a kiejtésünk miatt
 • Hogy idiótának néznek, mert nem értünk egy egyszerű kifejezést
 • Hogy nem tudunk még elég szót

Egy másik emberrel beszélni és gyakorolni nehéz, míg egy új szótanuló appot feltelepíteni a telefonra könnyű. Ez megadja annak az érzetét, hogy ma is tettünk valamit a nyelvtudásunkért. De valójában a szívünk mélyén tudjuk, hogy ez nem így van.

Ha magabiztosan akarsz beszélni egy másik nyelven, akkor ahhoz sokat kell gyakorolni és sokat kell használni a nyelvet.

Igen ám, de hogyan gyakoroljam a nyelvet, ha nem merem kinyitni a szám? Ha nem merek megszólalni?

Ördögi kör.

Valahol és valahogyan el kell kezdeni gyakorolni a beszédet, hiszen attól lesz egyre jobb. Egyre több gyakorlattal egyre magabiztosabban fogsz tudni beszélni. Ez persze logikus, de a gyakorlatban nem ilyen egyszerű.

A megoldás abban van, hogy meg kell törni ezt az ördögi kört.

Ehhez pedig meg kell teremteni a megfelelő környezetet, ahol:

 • Nyugodtan
 • Felkészülten
 • Meglepetésektől mentesen

tudsz gyakorolni egy másik emberrel.

Hiszen eredmény csak abból lesz, ha egy másik emberi lénnyel gyakorlod a beszédet.

Ha két szónál többet tudsz az általad tanult nyelven, akkor meg tudsz szólalni.

Igen, nem olyan elegánsan és szépen, mint magyarul. De meg tudsz szólalni. A gyakorlást pedig most kell elkezdeni, nem pedig majd akkor, amikor úgy érzed, hogy készen állsz. Súgok: soha nem fogod úgy érezni. Tudom, én sem éreztem úgy. Egyszerűen rá voltam kényszerítve, hogy megszólaljak (először angolból, aztán németből, aztán spanyolból, aztán kínaiból… nyelvtől teljesen független!)

De NEM kell ezen a kényszeren keresztülmenned.

Van módja, hogy úgy gyakorold a nyelvet, hogy ne szakadj bele, hogy ne érezd magad hülyének, hogy ne kelljen szégyenkezni.

Hogy úgy érezhesd magad: “igen, ez megy nekem”.

Na jó, de mégis hogyan?

Bemutatkozik a…
SZÓLALJ MEG! ONLINE KURZUS

A Szólalj meg! egy gyakorlati útmutató ahhoz, hogy képes legyél használni a már meglévő (passzív) nyelvtudásodat, bármilyen nyelvet is tanulj.

A kurzus végéret gyomorgörcs és frusztráció nélkül fogsz 20 percet beszélgetni egy általad választott témáról egy másik nyelven, egy másik emberrel.

Erre garanciát vállalok.

A Szólalj meg! online videókurzus, amiben a 11 éves nyelvtanulási tapasztalatomat gyűjtöttem össze, ami a megszólalási parával kapcsolatos.

 • A kurzus teljesen online zajlik, csak egy stabil internetkapcsolatra van hozzá szükséged. Tudományosan bizonyított lépések sorozata, aminek a végére eljutsz oda, hogy képes leszel egy általad választott témáról legalább 20 percig beszélgetni az általad tanult nyelven egy másik emberrel – sőt, erről bizonyítékod is lesz!
 • A leckéket bármikor megnézheted és a lépéseket a saját tempódban hajthatod végre. 
 • Az összes anyaghoz örökös hozzáférésed marad, azokat később is bármikor újranézheted és újracsinálhatod, ha akarod.
 • A Szólalj meg! NEM egy nyelvtanfolyam, hanem egy módszer arra, hogy hogyan tudod használni a már meglévő (passzív) tudásod.

A következőkből áll össze a program:

 1. Összesen 8 modulból álló videókurzus, ahol falatnyi leckékből sajátíthatod el a gyakorláshoz szükséges tudást, módszert és eszközöket
 2. 10 gyakorlati akció, aminek során lépésről lépésre jutsz el az első igazi beszélgetésedig az általad tanult nyelven
 3. A javasolt menetrend: a 8 modulon 4 hét alatt mész végig (Megértés, Felkészülés, Beszélgetés, Bizonyíték), de ez nem kötelező. Ha neked több időre van szükség hozzá, semmi gond – örökös hozzáférésed van az anyagokhoz!
 4. A kurzus alatt én és az én elveim mentén dolgozó mentorok személyesen támogatjuk a munkádat, így soha nem fogsz elakadni és bármikor kérdezhetsz. Sőt, visszajelzést kapsz minden lépésed után! Ha eddig eddig egy helyben toporogtál, ki fogunk onnan lendíteni!
 5. Egy zárt tanulói közösség tagja lehetsz, ahol megoszthatod a sikereidet és támogatást kapsz majd a társaidtól – hogy lásd, NEM vagy egyedül. 

A kurzus tartalma

1. modul: A megszólalási para megértése

Ahhoz, hogy megszabadulj a gyomorgörcstől és a megszólalási parától, először megnézzük, hogy hogyan is alakult ki és mi is ez pontosan. Csak így tudod legyőzni, ha tudod, hogy mivel állsz szemben! 

2. modul: Sztorik a fejünkben

A hagyományos nyelvoktatás rengeteg démont ültetett a fejünkbe, amiket egyenként le kell mészárolni. Ezek a mentális akadályok az igazi oka annak, hogy nehezen mered használni a nyelvtudásod.

3. modul: Felkészülés a témádból 

A nyelvtanulás rólad kell, hogy szóljon, nem a nyelvtankönyvről. Ebben a modulban megnézzük, hogy hogyan lehet kialakítani ezt, hogy arról és úgy tudj beszélgetni, ami téged érdekel.

4. modul: Tét nélküli gyakorlás

Ha folyékonyan szeretnél beszélni az általad tanult nyelven, akkor sokat kell beszélni. De ha nem mersz beszélni, akkor hogyan fogsz sokat beszélni? Ebben a modulban egy egyszerű trükkel megkerüljük az egész csapdát és mindenféle tét nélkül gyakorolhatod be a mondandódat.

5. modul: Elköteleződés

Picit emelünk a téten – hiszen, ha beszélni akarsz, akkor előbb-utóbb egy másik emberrel is beszélned kell. Megnézzük, hogy hogyan találhatsz kedves és türelmes embereket, akik szívesen gyakorolnak veled.

6. modul: Az első (igazi) beszélgetésed

Itt már be is mutathatod, hogy mit tudsz – egy általad választott témáról fogsz legalább 20 percig beszélni egy kedves és türelmes, anyanyelvű emberrel. Ha ez hihetetlennek hangzik még, semmi gond. Idáig gondosan, és fokozatosan építjük fel az utat: itt már nem kell izgulnod, tökéletesen készen fogsz állni a beszélgetésre! 

7. modul: A bizonyíték a sikeredre

A nyelvtanulás hosszú idő. Mindig vannak benne jobb és rosszabb pillanatok. A nehézségek akkor jönnek, mikor a rosszabb pillanatok vannak többségben. Bizonyítékot készítünk arról, hogy igenis megy neked ez, hogy mikor egy nehezebb pillanat jön, legyen kézzelfogható tény a valós teljesítményedről.

8. modul: Hogyan tovább? 

 Legyőzted a megszólalási parát, ekkor már nem rettegsz, hanem várni fogod, hogy más emberekkel beszélgethess az általad tanult nyelven! Megnézzük, hogy mit tehetsz, hogy továbbra is maximális gyorsasággal fejlődhess! 

Betekintő a kurzusba

Ha ez egyelőre hihetetlennek hangzik, semmi gond!

Szerencsére több tucat végzett diákom példája mutatja, hogy működik a módszer.

Szeretném megköszönni a kurzust, a videókat és, hogy segítettetek kijönni ebből az egész nem-merek/akarok-megszólalni mocsárból. Most azt érzem, hogy minél többet szeretnék beszélni, de ezt az érzést még kicsit szoknom kell, mert elég ismeretlen. 🙂

Szóval nagyon köszönöm még egyszer a segítséget és a sok mindent, amit tanultam Tőletek! 🙂
Utólag már tudom, hogy pont az hiányzott, amit a kurzustól „pszichológiailag” megkaptam. Szerintem ez a kulcsa ennek a tanfolyamnak, nincs még egy ilyen, ami foglalkozna a nyelvtanulás érzelmi oldalával. Nagyon pozitív érzéseim vannak és legfőképp tettvágy, hogy most valami más történt, legyőztem egy akadályt és tudom, hogy menni fog.

Megmondom őszintén sokat olvastam a blogodat és sok hasznos infót és eszközt használtam onnan, de az áttörést, hogy meg merjek szólalni (persze még hibákkal, elakadásokkal) nekem ez a kurzus adta meg. A kurzus miatt a nyelvtanulással kapcsolatos félelmeim, hiedelmeim teljesen megváltoztak. Kaptam egy nagyon jó módszert és egy felépített rendszert, ami helyre tette a dolgokat a fejemben és túl tudtam lépni azon, hogy meg merjek szólalni. Nagyon pozitív érzéseim vannak és legfőképp tettvágy, hogy most valami más történt, legyőztem egy akadályt és tudom, hogy menni fog.
Egész nap mosolygok, hogy érzem, hamarosan beszélhetek más nyelvű emberekkel, és nem a félelem van bennem, hanem inkább az az érzés, mikor gyermekként vártam egy nagyon jó dolgot, vagy eseményt.

Nem hittem volna, hogy ez így lesz valaha, és ennyire fogok várni egy beszélgetést egy anyanyelvi emberrel! A legjobban abban segít, hogy átlépjek a saját komfortzónámon.
Önbizalmat adott a kurzus.
A kurzus után örömet érzek, hisz megcsináltam, időben megcsináltam, még egy lépéssel közelebb kerültem a célom felé.
Átléptetett olyan küszöbökön a kurzus, amit soha-soha az életben nem léptem volna meg szerintem. Anyanyelvi beszélővel eszembe nem jutott volna szóba elegyedni. Nagyon életteli élmény valóban kommunikálni valakivel angolul, akkor is, ha akadozva megy. A megértés és megértetés öröme kárpótol a küzdelemért.
Szeretném megköszönni a Szólalj meg kurzust, nagyon sokat segített abban, hogy előhozzam a már megtanultakat…
Rengeteget változtam én is: ezt még én is csak tapogatom, hogy miben is, de azt érzem, hogy a sikerek elképesztő lendületet adnak.

Talán jobban megismertem hogyan működöm, mitől félek, mik a gátjaim és hogy azokon hogyan tudok úrrá lenni. Azzal hogy a nyelvtanulás terén ezekkel megküzdöttem azt látom, hogy az élet más területein is sikerrel alkalmazom. A legfontosabb, hogy ezzel a programmal kiléptem a komfortzónából (de nagyon:-) ) és már ez egy óriási változás az életemben 🙂

Az egészben az volt az egyik legjobb, mikor elkezdtem élvezni a beszédet, amikor lement a görcs és nagyon akartam csinálni (ez kb. a program felétől volt): amikor szárnyakat kaptam és repülni kezdtem 🙂

Az angol tanulásom legnagyobb gátján segített át a programod és az élet más területein is sokat adott, biztosan tudom, hogy ez másnak is sikerülni fog a mentorálásoddal 🙂 Köszönök mindent!
A. Eda
A program "rákényszerített" a beszédre 🙂 Ezt nem tudom elégszer megköszönni. Tényleg igaz, ha elkezdünk beszélni jönnek a sikerélmények is.

És tényleg ezek visznek előre. Persze rengeteg a hiba, de ha nem görcsöljük túl akkor rájövünk, hogy megy ez. 🙂 Ha nem jut eszembe valami, legalább gyakoroltam hogyan kell körülírni az adott szót. Hetente sikerült megküzdeni magammal és az elvárásaimmal 🙂
Köszönöm, h kitaláltad és így összeraktad ezt a programot és végig támogattál. Örülök, hogy nem szavakat tanítottál, hanem egy rendszert és készségeket. Köszönöm, köszönöm. 🙂
K. Bogi
Nagyon büszke vagyok magamra! Találtam egy nagyon kedves és türelmes amerikai lányt. A beszélgetés elég jól sikerült! Persze voltak megtorpanások, kicsit izgultam is és volt, hogy néztem az órámat, mikor lesz már vége, de megcsináltam! 🙂

Köszönöm a támogatásotokat! Nézem a videókat, amiket a többiek megosztanak a kurzuson belül - annyira jó ez a közösség, tényleg érezni azt, hogy más is ugyanazzal küszködik, mint én... és haladunk! Csináljuk és haladunk. Sok erőt ad!

A kezdeti görcs elmúlt, hála neked és a videóidnak. Szóval, azt hiszem, kezdetnek ez a legfontosabb! Alakul szépen az egész! 🙂
Á. Erika
Az egyik legjobb döntésem volt, hogy belevágtam a Szólalj meg! kurzusba, enélkül talán soha nem léptem volna ekkorát! A kurzus alatt világossá vált, csak hangkiadással, és a beszélgetés gyakorlásával válthatok fesztelen beszélgetőpartnerré.

A fokozatosság, azaz a téma kidolgozása, megtanulása, majd rögzítése pedig segített, hogy könnyebben vegyem az akadályokat és kevésbé legyen rémisztő az első éles beszélgetés.

Nagyon köszönöm!
G. Erika

Neked csak a lépéseket kell követned és pár hét múlva túl leszel életed első, igazi idegennyelvű beszélgetésén egy másik emberrel.

A videókurzus csak az egyik része azonban – hiszen egyedül nehéz! Nem csak én és a csapatom állunk a segítségedre a kurzusban, hanem hozzád hasonló tanulók is. Igen, tényleg nem vagy egyedül ezzel a problémával.

Mert a gyakorlást nem lehet megkerülni, de a kurzus megmutatja, hogy hogyan lehet a legkönnyebben megtenni.

Nem kell végigmenned azon a tortúrán, amin nekem kellett, hogy kikísérletezzem ezeket a lépéseket.

A kurzusban való részévétellel rengeteg időt és pénzt spórolsz meg magadnak. Engedd, hogy én, a tapasztalatom és a csapatom segítsünk neked!

Azzal törjük meg az ördögi kört, hogy megadjuk neked az első igazi sikerélményt.

A Szólalj meg!-ben lépésről lépésre jutsz el odáig, hogy egy neked fontos témáról beszélgetsz 20 percet egy másik emberrel az általad tanult nyelven. EZ a végterméke a kurzusnak.

Ha megvan az első ilyen győzelem és elhiszed, hogy megy ez neked, akkor utána már semmi nem fog az utadban állni, hogy még többet gyakorolj és egyre jobb legyél…

És hogy működik működik-e a dolog? Erre a nyakamat teszem.

Több tucat sikeres Szólalj meg! diák története bizonyítja ezt. Ha beleteszed a munkát, meglesz az eredménye.

A Szólalj meg! pontosan, lépésről lépésre mutatja meg, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy eljuthass oda, hogy magabiztosan beszélsz egy neked fontos témáról. Nincs találgatás, nincs rossz lépés, nincs idővesztegetés.

A 11 éves tapasztalatom lényegét sűrítettem ebbe a kurzusba – és igen, át lehet jutni a megszólalási parán 4 hét alatt.

Másnak is sikerült, neked is sikerülni fog.

Csatlakozz
a kurzushoz

Eredeti ár:
Ft
Kedvezményes ár:
29990 Ft
Vásárlás
Merek beszélni 🙂 Biztos sok embernek ez nem nagy szó, de nekem egy mérföldkő! Észrevettem, hogy bátrabban merek kérdezni az emberektől. Pár hete ez nem ment volna.
Bátrabban és jobban beszélek, lettek ötleteim, hogy javítsam a szóbeli tudásom.
B. Boglárka
Túlléptem magamon, megoldottam egy évek óta halogatott problémámat, emiatt javult az önbecsülésem, magabiztosabb lettem, büszke vagyok magamra, nyitottam a világra és a külföldiekre, új lehetőségek nyíltak meg az életemben!
K. Kriszta

A Szólalj meg! kurzus a következőket foglalja magába

A videókurzus

A támogatás

Ezt mondták a kurzusról:

Szeretném megköszönni a Szólalj meg kurzust, nagyon sokat segített abban, hogy előhozzam a már megtanultakat…
O. Krisztina
Krisztina esettanulmányát itt tudod elolvasni.
A legnagyobb eredménynek azt érzem, hogy merek megszólalni, még akkor is, ha tudom, hogy nem helyes, de ezen majd később folyamatosan javítok.
T. Attila
Sokszor nem igazán értettem a miérteket, de utólag mindig megkaptam rá a választ. Kiléptem sok esetben a komfort zónámból és ezt azóta nagyon hatékonyan teszem az életem más területén is. Ezért kimondottan hálás vagyok.
R. Nikolett
Úgy érzem hogy jobban megmerek szólalni, attól függetlenül hogy tisztában vagyok vele hogy nagyon nem beszélek helyesen. Valamint rávezetett egy jobb útra, amin ha végig megyek úgy érzem meg lesz amit szeretnék.
T. Viktória
Nem esem kétségbe, ha új nyelvi helyzetbe kerülök, ha új feladatot kell megoldanom. Azt hiszem sikerült az önbizalmat növelni, ami nagyon nagy szó 🙂
K. Bogi
Jobban megismertem hogyan működöm, mitől félek, mik a gátjaim és hogy azokon hogyan tudok úrrá lenni. Azzal hogy a nyelvtanulás terén ezekkel megküzdöttem azt látom, hogy az élet más területein is sikerrel alkalmazom. A legfontosabb, hogy ezzel a programmal kiléptem a komfort zónából (de nagyon:-) ) és már ez egy óriási változás az életemben 🙂
A. Eda
Bátran megszólalok utcán, telefonban is angolul.
B. Richárd

A kurzus neked való, ha:

 • Bármilyen nyelvet tanulsz, és abból már egy jó alapfokon vagy egy gyenge középfokon vagy.
 • Évek óta tanulsz egy nyelvet és azt GONDOLOD, hogy alapfokon vagy (nem ott vagy).
 • Rettegsz és görcsbe rándul a gyomrod azoktól a helyzetektől, ahol meg kell szólalnod idegennyelven, és készen állsz ezen változtatni.
 • Eleged van a tökölődésből és az egy helyben toporgásból
 • Ha be akarod magadnak bizonyítani, hogy igenis megy ez neked!
 • Ha minden évben megfogadod, hogy most végre megtanulsz tisztességesen. angolul/németül/stb., de aztán vége az évnek és minden maradt a régi.
 • Ha kezedbe akarod végre venni a gyeplőt és nem várod, hogy majd a következő nyelvtanárnál lesz a bölcsek köve, amitől végre használható nyelvtudásod lesz.
 • Ha egy ideje már csak írásban/olvasásban használod a nyelvet, és valahogy szeretnéd visszahozni a beszédkészségedet.

A kurzus NEM neked való, ha:

 • Csodamódszerre vágysz, amitől hirtelen megered a nyelved és anyanyelvi tökéletességgel akarod kifejezni magad
 • Ha egy új angol/német/spanyol/akármi kurzust keresel. A Szólalj meg! NEM egy nyelvtanfolyam, hanem egy módszer arra, hogy hogyan tudod használni a már meglévő (passzív) tudásod.
 • Nincs stabil internetkapcsolatod
 • Az életed túl kusza ahhoz, hogy heti néhány órát rendszeresen magadra és a nyelvtanulásra fordíts.
 • Ha nincs megszólalási parád. 
 • Ha nem okoz gondot, bárhol, bármilyen körülmények között megszólalj.

A Szólalj meg! Online kurzus 14 napos, kérdés nélküli pénzvisszafizetési garanciával rendelkezik

Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy a Szólalj meg! segít megoldani a megszólalási parádat – hiszen sok másik embernek is megoldotta már. De mindenki máshogy tanul és más igényei vannak: éppen ezért, ha bármilyen oknál fogva nem tetszik, vagy nem vagy megelégedve a kurzussal, akkor 14 napon belül a teljes összeget visszatérítem. 

Ha nem tetszik, vagy nem segített, akkor nem szeretném megtartani a pénzedet. Csak írj egy emailt ([email protected]) és máris visszautalom a pénzt. Ennyire biztos vagyok a dolgomban.

Csatlakozz
a kurzushoz

Eredeti ár:
Ft
Kedvezményes ár:
29990 Ft
Vásárlás

Bármilyen kérdésed lenne a kurzussal kapcsolatban, csak írj a [email protected] címre és amint tudok, válaszolni fogok.

Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttem egy csomó kérdést, ami a kurzuskapcsán felmerülhet benned. Ha nem találsz választ a kérdésedre, írj a [email protected] címre – mindenre válaszolok, a lehető leghamarabb! 🙂

Ha egy vastag alapfokon, vagy egy gyenge középfokon vagy már az általad tanult nyelvből és hajlandó vagy beletenni az időt és a munkát a dologba, akkor igen.

Ha évek óta tanulod már a nyelvet (legyen ez bármilyen nyelv!), de úgy érzed, hogy még csak alapfokon vagy, akkor is neked való.

Én mindent megteszek majd a sikered érdekében. Ez egy személyes ügy nekem, hiszen én is keresztül mentem ugyanezen és szeretném, ha másnak nem tartana évekig.

Ha csak egy új csodamódszert keresel, amitől varázslatos módon megered a nyelved, akkor nem.

A kurzus ajánlott időtartama 4 hét – lépésről lépésre kapod meg a feladatokat, hogy ne kelljen túl sok mindenre egyszerre figyelned. DE! A kurzus megvásárlásával örökös hozzáférésed marad, így bármikor végigmehetsz rajta (a 4 hét csak a javasolt időtartam). Több száz órát kísérleteztem régebbi diákjaimmal, hogy tényleg csak az legyen benne, aminek feltétlenül benne kell lennie és eredményt produkál ÉS végig lehessen menni rajta munka és család mellett is. Így nincs stressz, hogy rohanni kell, de lesz egyfajta gyenge nyomás, hogy ne hanyagolhasd el a dolgokat. A halogatásnak vége, ez itt most a cselekvés ideje!

Hetente 2-4 óra időbefektetésre lesz szükséged, amikor tiszta fejjel, csendben és nyugalomban tudsz dolgozni a feladatokon (ehhez stabil internetkapcsolat is szükséges).

A nevéből is látszik: online zajlik. Ez azt jelenti, hogy a csatlakozás után eléred az első heti anyagokat és feladatokat. Az anyagok online videók formájában és letölthető formátumban állnak majd rendelkezésedre. Neked is és nekünk is időt spórolunk azzal, hogy nem élőben találkozunk. Itt a hatékonyságra építünk.

Az adott heti videóanyag megnézése után végre kell hajtanod az akciólépéseket, amik egymásra épülnek. A következő heti anyag mindig hétfőn lesz elérhető (erről email értesítést is kapsz). A hét során a zárt csoportban kommunikálhatsz a tanulótársaiddal, illetve velem és a mentorokkal pedig emailben tudsz beszélni (ha van olyan kérdésed, amit nem szeretnél más előtt feltenni). Mindenkire gondoltunk – itt a legfontosabb TE vagy és a te igényeid.

A program fejlesztése több száz órát vett igénybe, ahol az elsődleges szempontom az volt, hogy a lehető legkisebb és legkevesebb energiabefektetéssel tudj átmenni a megszólalási parán. 

A végzőseim többsége dolgozó, családdal rendelkező ember, ezért a hatékony időgazdálkodás elsődleges szempont volt a kurzus megtervezésénél.

Ha évek óta próbálkozol már átlendülni és nem megy, akkor itt az ideje taktikát váltani, nem gondolod? Ez a heti pár óra időbefektetés órák százait fogja neked megspórolni – arról nem is beszélve, hogy mennyi frusztrációval és teherrel leszel kevesebb!

A kurzus nyelve magyar, és nyelvtől független. Ez nem egy angol/német/spanyol/olasz/francia/akármi tanfolyam. Itt nem tanulsz új szavakat és mondatokat. Azt már csináltad eleget. A megszólalási parád nem ezekkel kell feloldani. Itt pontos lépéseket kapsz arra, hogy hogyan tudod felhasználni a már meglévő tudásod (ami több, mint gondolnád, erről biztosíthatlak!).

Először is: a kurzus nyelvfüggetlen. Tanulhatsz te angolt, németet, oroszt, japánt, de akár üzbéget is. Teljesen mindegy. Ha már legalább egy éve tanulod (teljesen mindegy, milyen a szinted), akkor bátran benevezhetsz, segíteni fog. Ha nem vagy biztos benne, írj egy [email protected] címre és segítek eldönteni, hogy megfelelő-e neked. Nekem is érdekem, hogy csak azok csatlakozzanak, akinek tényleg segíteni fog.

Az otevotnyelv.com oldalt 2009-ben indítottam el, ez volt az első igazi nyelvtanulós blog Magyarországon. Azóta több tízezer embernek segítettem valamilyen formában a nyelvtanulással. Megszállottan kutatom a legjobb módszereket és megoldásokat és szenvedélyem másoknak segíteni. Gondolod, hogy kiadnék bármit is a kezeim közül, amiben nem vagyok 110%-ig biztos? Nem lennék olyan bolond, hogy tönkretegyem a felépített jó hírnevemet. Az elmúlt évtizedben rengeteg neves helyen megfordultam, ezek közül néhány: 

A kurzus úgy van megtervezve, hogy csak a legszükségesebb dolgok legyenek benne – azonban lehetséges, hogy valamiért abba kell hagynod, vagy ki kell szállnod. A 4 hét alatt bármikor írhatsz mailt a [email protected] címre, és visszautalom a pénzed. Nincs veszítenivalód, csak nyerhetsz. Nekem, nekünk a te sikered a fontos. Dönthetsz úgy is, hogy egy következő körben szeretnél újra nekifutni a kurzusnak. Erre lehetséges, hogy pár hónapot várnod kell. Írj és megbeszéljük.

Igyekeztem úgy kialakítani a kurzus árazását, hogy az fair legyen. A részemről, részünkről belement több száz óra fejlesztés (a több mint 10 éves blogolást most nem számolom ide) a kurzusba, ebben van a tudásom legjava. Nem csak maguk a videók és a tananyag, hanem az élő segítségünk is. Jelenleg ezt: 29990 forintba kerül (alanyi áfamentes). A későbbi körökben ez az ár emelkedni fog. Remélhetőleg te is látod, hogy ez az ár töredéke annak, amennyit ér – gondolj csak bele, hogy hány éves kínlódásnak fog véget vetni!

Persze! Ha van olyan tudásod, képességed, készséged, terméked, bármid, ami ellensúlyozza a kurzus értékét és engem is érdekel, akkor szívesen kötök bartert. Csak írj a [email protected] címre és beszéljünk róla. 

A csatlakozás gombra való kattintás után átkerülsz a fizető képernyőre. Itt add meg a számlaadataidat, fogadd el a szerződési feltételeket, majd kattints a Tovább a fizetéshez gombra. Ekkor a megerősítő képernyőre fogsz kerülni, ahol a “Fizetés” gombra kell kattintanod – ekkor egy felugró ablakban meg tudod adni a kártyaadataidat, itt kattints a Fizetés gombra. Ha minden rendben volt, akkor emailben megkapod a számlád, illetve a fiókodhoz a belépési adataidat. Amint beléptél a fiókodba, máris láthatod a kurzust, illetve hozzáférsz a 0. heti anyagokhoz.

Emailben megkapod a fiókod belépési adataid – lépj be, és nézd meg a Bevezető leckét és ha van kedved, csatlakoazz a tanulói közösséghez, ahol van lehetőséged megismerkedni velünk és a tanulótársaiddal. Minden héten 2 újabb modul fog megnyílni, ezekről is mindig kapsz majd értesítést. 

A kártyás fizetés preferált, amely teljesen biztonságos. Az oldalnak HTTPS hitelesítése van, magát a bankkártyás fizetést pedig a Paylike cég végzi. Van mód banki átutalásra, azonban az extra adminisztráció miatt ennek van egy 3000 forintos extra költsége. A részletekért kérlek írj a [email protected] címre.

Igen, 50% kedvezmény jár. Szívügyem a dolog és nem szeretném, ha a pénz akadályozó tényező lenne. Amennyiben szeretnél a kedvezménnyel élni és azt hitelt érdemlően tudod bizonyítani, kérlek írj a [email protected] címre és mondom a részleteket.

Semmi gond, csak írj egy emailt a [email protected] címre és a lehető leghamarabb válaszolni fogok!

Csatlakozz
a kurzushoz

Eredeti ár:
Ft
Kedvezményes ár:
29990 Ft
Vásárlás
Bálint üdítő színfolt a magyar nyelvtanulási piacon. Sok évnyi tapasztalatát kamatoztatva színes ötletekkel és motivációs tippekkel fűszerezi a kurzust, és ami legalább annyira fontos, kedvet is csinál hozzá. A többi rajtad múlik. 🙂

Miért higgy nekem?

Kőrösi Bálint

A nevem Kőrösi Bálint, az Öt év – öt nyelv+ blog írója, aktív nyelvtanuló, nyelvtanulási motivátor, örökös önképző. 2009 óta tanulok folyamatosan, önállóan nyelveket, a folyamatot pedig a blogomon dokumentálom, ezzel segítséget és inspirációt nyújtva más nyelvtanulóknak.
Az évek alatt több ezer embernek segítettem gyorsabban és hatékonyabban nyelvet tanulni, valamint olyan helyeken kértek már fel szakértőnek, mint a Poliglott Konferencia, a Kossuth Rádió, a Nyelvparádé, az 5 perc angol vagy a Családi Lap.

Az angolt anyanyelvi szinten használom, németül felsőfokon beszélek, spanyolul középfokon, kínaiul pedig alapfokon (és jelenleg is ezt tanulom). Személyes küldetésemnek érzem, hogy segítsek a frusztrált nyelvtanulóknak átlendülni a megszólalási parájukon. Már csak azért is, mert nekem is volt ilyen és tudom, hogy legyőzhető.

Ha bármi kérdésed van a kurzussal kapcsolatban, keress bátran! Írj ide: [email protected] és válaszolok, amint tudok!

Csatlakozz
a kurzushoz

Eredeti ár:
Ft
Kedvezményes ár:
29990 Ft
Vásárlás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.