Anki lépésről lépésre

9 990 Ft Alanyi áfamentes

Kategória:
anki_logo

Anki lépésről lépésre

Emlékezz mindenre (amit már egyszer megtanultál)!

Szavak nélkül nincs nyelvtudás - az Anki a megoldás a problémára!

Pár évvel ezelőtt elhatároztam, hogy teljesen újrakezdő szintről egy év alatt német felsőfokú nyelvvizsgát fogok tenni.

A baj ezzel az volt, hogy ehhez rengeteg szót és kifejezést kellett megtanulnom. Ahogy teltek a hetek-hónapok,

Úgy éreztem, hogy egy szót megtanulok, kettőt meg elfelejtek.

A felsőfokú nyelvvizsgára mégsem mehetek úgy oda, hogy azt remélem, kihúzom pont azt az egy tételt, aminek a szavai éppen a fejemben vannak…

Kellett valami, ami a fejemben tartja a dolgokat, miközben új szavakat és kifejezéseket is tanulok mellé – hogy a tudásom fokozatosan bővüljön.

A felsőfokú nyelvvizsga sikerült – egy év alatt több mint 5000 szót és kifejezést tanultam meg és tartottam a fejemben, így könnyedén csacsogtam az Európai oktatási rendszerek különbözőségéről és a lakáskiadás rejtelmeiről is.

Mégis hogyan?

Egyszerű.

Az Anki segítségével.

Az Anki egy ingyenes program, amelyet évek óta használok – és nem csak a német nyelvvizsgámnál jött jól. A segítségével 3 hónap alatt megjegyeztem 1500 kínai írásjelet (amiről ugye azt állítják, hogy lehetetlen), elértem egy középfokú szintet spanyolból egy év alatt, valamint megismertettem több tízezer emberrel a blogomon keresztül.

Ma már mindent az Anki segítségével tartok fejben: nem csak az általam tanult nyelveket (angol, német, kínai, stb.), de névnapokat, pin kódokat, a kedvenc idézeteimet, azokat a dolgokat, amiket az egyetemen kellett volna megtanulnom…. Mindent!

Túlzás nélkül állíthatom, hogy az Anki megváltoztatta az életemet.

Az egyetlen probléma az, hogy nincs hozzá használati utasítás

Illetve ami van, az nem magyar nyelvű és nem azt írja le, hogy hogyan kell jól használni a programot.

Mikor először elindítod a programot, akkor nem igazán egyértelmű, hogy mit is kell vele csinálni.

Az Öt év – öt nyelv blogon messze a legnépszerűbb cikk az Ankiról szól és jól mutatja, hogy mennyire nem egyértelmű a használata, hogy több mint 500 hozzászólás érkezett a cikkhez, többsége valamilyen kérdést tartalmaz a programmal kapcsolatban.

Mivel hiszek benne, hogy az Anki használatával megreformálhatjuk a nyelvtanulást, ezért úgy döntöttem, hogy írok hozzá egy útmutatót. Olyat, amit a programmal együtt kellett volna kiadni.

A tűzkeresztségben az Anki lépésről lépésre – Emlékezz mindenre az általad tanult nyelven! címet kapta. Ez nem egy hagyományos értelemben vett útmutató. Sokkal inkább egy barát, aki lépésről lépésre végigvezet a program használatán és megadja azt, hogy hogyan és miért kell úgy használni – hogy ne neked kelljen időt tölteni ezzel, hanem egyből figyelhess arra, ami fontos: hogy amit már egyszer megtanultál, azt a fejedben is tudd tartani.

Ha úgy gondolod, hogy hasznos lehet számodra az Anki lépésről lépésre – Emlékezz mindenre az általad tanult nyelven!, akkor válaszd itt tudod elkezdeni a kurzust. Ha még nem vagy biztos benne, hogy neked erre van szükséged, akkor olvass tovább!

star

ANKI LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE KURZUS

Csatlakozz
a kurzushoz

Eredeti ár:
Ft
Kedvezményes ár:
9990 Ft
Vásárlás
Ha a szavakat úgy akarod begyakorolni, hogy gyorsan, automatikusan, hosszú távon elő tudd hívni őket a memóriádból, és ebbe csak annyi energiát és időt szeretnél fektetni, amennyi ehhez feltétlenül szükséges, akkor az Anki megkerülhetetlen, egyszerűen alap. Ez nem kérdés. Az viszont sokáig az volt, hogy valaha meg fogom-e érteni, hogyan is működik. És láss csodát, ez a nap is eljött. Bálint olyan kurzust csinált az Ankiról, ami gyakorlatias, könnyen emészthető és kifejezetten motiváló. Szívből ajánlom kivétel nélkül mindenkinek ezt a kihagyhatatlan, hiánypótló útmutatót.
Tölgyesi Zsuzsa
cégvezető, Tudomány Nyelviskola - A Kádban próbáltad már?
Működő memóriatechnikák nyelvtanulóknak című könyv szerzője

Volt már olyan érzésed, hogy csak tanulod a nyelvet, tanulod, mégsem jutsz vele sehova? Hogy a szavak, kifejezések egyszerűen kihullanak a fejedből? Mert velem már rengetegszer.

Bárhogyan is, ez nagyon idegesítő dolog. Órákat beleölsz a szótanulásba, amiből egy hét múlva már semmire sem emlékszel.

Fordítsuk meg a dolgot.

Képzeld el, hogy egy kávézóban ülsz egy tengerparti nyaralóvárosban és játszi könnyedséggel csevegsz a pincérrel a helyi látványosságokról – magabiztosan, folyékonyan beszélsz, a szavak és megfelelő kifejezések egyszerűen csak úgy a fejedbe pattannak és mindent úgy és akkor mondasz, ahogy azt szándékoztad.

Az Anki pontosan ebben tud neked segíteni.

De ehhez tudnod kell, hogy hogyan kell használni helyesen: én pedig pontosan ezt fogom megmutatni ebben az útmutatóban.

Bálint ismerete a memória nyelvtanulásban betöltött szerepében mindig is lenyűgözött. Pontosan meg tudja mutatni és el tudja magyarázni, hogy hogyan hozd ki a memóriádból és a befektetett idődből a legtöbbet.
Dr. Anthony Metivier
a Magnetic Memory Method alapítója (magneticmemorymethod.com)

Az Anki lépésről lépésre megmutatja, hogy:

 • Milyen egyszerű a nyelvtanulás a megfelelő megközelítéssel
 • Valójában tökéletes memóriával rendelkezel
 • Hogyan emlékezz mindenre az adott nyelven, amit egyszer már megtanultál
 • Hogyan nyűgözd le a barátaidat és a családodat a megnövekedett tanulási képességeiddel
 • Hogyan érd el gyorsabban és egyszerűbben a nyelvtanulási céljaidat

Mindezt magadtól is kitapasztalhatnád – de miért ne spórolnál meg több száz óra próbálkozást és tanulnál az én tapasztalataimból? Fekete öves Anki felhasználóként ismerem az összes kiskaput és trükköt, amivel a maximumot hozhatod ki a programból.

Van 5 órád végigmenni az útmutatón? Mert garantálom, hogy több száz órát fog megtakarítani az életedből. Tanulj helyesen nyelvet és kamatoztasd a már amúgy is csodálatos memóriádat!

Az útmutatóban a következőkről (is) szó van:

 • Hogy miért elég mindössze napi 15 perc gyakorlás az Ankival, hogy mindenre emlékezz
 • Egy gyorstalpaló keretében 5 perc alatt megismerkedünk a program teljes használatával (a program beszerzése, telepítése, kártyák készítése, gyakorlás)
 • Miért van szükség az Ankira és hogyan használd jól (a rosszal ellentétben)
 • Egyszerű és világos magyarázatok az Anki különböző beállításairól
 • Hogyan alakítsd ki a tökéletes szókártyákat, hogy segítségükkel fele annyi energiába teljen a tanulás
 • Hogyan tedd mókássá és élvezetessé a szókártyák készítését – garantáltan függővé válsz!
 • Hogyan mondasd ki az Ankival a megtanulandó szavakat (illetve honnan szerezhetsz be anyanyelvű felvételeket teljesen ingyen)
 • A tanulás húsz alapvető szabálya – hogy tisztában legyél azzal, hogy mit miért csinálsz
 • Hogy miért használj lyukas szöveg kártyatípust és az hogyan segít megtanulni, hogy természetesen használhasd a nyelvet
 • A száraz kézikönyv helyett ez egy útmutató – ami lépésről lépésre végigvezet az Anki használatán. Az kurzusban több tucat tipp található, ami a személyes tapasztalataimból ered
 • Hogyan tölthetsz le mások által készített kártyacsomagokat (és hogy miért ne tegyél ilyet!)
 • Hogyan szabd tökéletesen testre a programot
 • Hogyan tartsd biztonságban a kártyáidat – így bármi történik is, sosem fog elveszni a tudásod
 • Hogyan rendszerezd a kártyáidat, hogy mindig mindent megtalálj
 • Hogy mik a legjobb kiegészítők a programhoz, amik segítségével még gyorsabban tanulhatsz
 • Minimális elmélet mellett erősen gyakorlati megközelítés – több mint 100 kép és magyarázat tartozik az útmutatóhoz, így mindig pontosan tudni fogod, hogy mi a következő lépés

Az eredmények magukért beszélnek:

Milyen baromi jó, hogy megcsináltad ezt a kurzust! Számomra is tartogatott újdonságokat, pedig aktív használója vagyok a programnak, de a "finomságokhoz" még nem jutottam el. Eddig. De olyan valaki számára, aki eddig azért nem kezdett hozzá, mert fogalma sem volt, hogy hogyan is kell kezelni, és pontosan mire való, vagy egyszerűen még csak nem is hallott róla - annak is nagy segítségére lesz a kurzusod.
Puskás Zita
Segített-e az Anki kurzus? Nagyon sokat segített! Én kezdő Anki vagyok, akinek már volt némi tapasztalata, de az első fejezet tudásanyagán összességében nem jutottam túl. Bonyolultnak tűntek a mezők, a kártyacsomagok kezelése, tanulásmódszertani bizonytalanságok is voltak (pl. egy kártyára például mennyi információt érdemes ráírni). Ezeket szisztematikusan megoldotta a kurzus, rengeteg időt megspórolt további kísérletezésből, ráadásul úgy, hogy alig várom, hogy felépítsem az új struktúrát. Hiánypótló munka. Jól felépített és átlátható, szívből gratulálok az egész csapatnak, aki dolgozott rajta, valóban megért minden lelkesedést és várakozást!
K. Flóra
Nagyon tetszik! Nincs mese, ha neked ennyire fontos ez a módszer, hogy ekkora melót fektettél bele, akkor már nem lehet több kifogás senki részéről sem, hogy miért temette el a programot. Főleg, hogy bárhol bármikor használható a technológia révén. Jó lenne, ha az emberek nem cigiszünetet tartanának munka közben, hanem Ankiszünetet. 🙂 Ja, és az utóbbi időben ezért az oktató anyagért fizettem a legszívesebben, ez egy befektetés a jövőmbe, mellyel nem csak magamnak, hanem a családomnak is tudok majd segíteni.
Nash
A kurzus azért is tetszett, mert érthetően, képekkel és példákkal illusztrálva mondja el a program használatát, így még az olyan kevésbé kütyümániások is képesek megérteni, mint én. A részek logikusan épülnek egymásra. Jó ötlet a gyorstalpaló fejezet, ami segíti az áttekinthetőséget, ennek segítségével már az elején egy komplex képet kapunk arról, hogyan épül fel a kurzus, ill. hogyan haladunk majd lépésről-lépésre ennek a tanulási - vagyis nem elfelejtési - technikának a megismerésével. No meg olyan lelkesedéssel és olyan tapasztalati háttérrel mesél Bálint erről az egész "ügyről", hogy az ember tényleg kedvet kap, hogy kipróbálja, használja, szóval motiváló! 🙂
Vörösmarti Judit
némettanár
Az Ankizás aranykora 2014-ben kezdődött nálam, amikor Bálint hatására beruháztam egy okostelóra, amire rögtön letöltöttem az Ankit. Azóta is használom és nagy segítségemre van a nyelvtanulásban. Szinte meg tudnám fogalmazni elvként, hogy az Ankit mindenki elkezdi kezdőként, abbahagyja, hogy aztán középhaladóként a keblére boruljon. Legalábbis a komoly nyelvtanuló.
Harkai Daniella
a 한국어를 공부합시다 (Tanuljunk koreaiul!) bloggere (blog.daum.net/harkai_daniella)
Az Ankit korábban használgattam, a kurzusod segítségével felfedeztem és ma már ANKI-függő vagyok. A kártyaszerkesztés nem nyűg többé, hanem a tanulás része. A sok gyakorlás gyümölcse, hogy magabiztosan használnom a tanultakat és ez nagyon jó érzés. Köszönöm, hogy segítettél.
Mihálka Linda
Ami nekem a legtöbbet segített az az elméleti rész, hogy mi szerint érdemes kártyákat csinálni a memóriát legjobban kihasználva. Előtte például sosem készítettem kártyákat kérdésekkel, mostanra csak úgy készítem. Hozzásegít a megjegyzéshez és a szavak gyorsabb felevenítéséhez. Logikusan felépített, érhetően magyaráz a kurzus. Nagyon tetszik, hogy példákkal és képekkel segíted a gyorsabb haladást és megértést. Emellett az egész kurzus valamilyen oknál fogva motíválja az embert arra, hogy megcsinálja a saját kártyáit és tanuljon.
Teplánszki Martin

Kinek való az Anki lépésről lépésre?

Ha önálló, tettrekész tanuló vagy (ha idáig eljutottál, akkor ez rendben van), akkor jó eséllyel neked. Nem árt, ha logikusan és lépésekre lebontva szereted megközelíteni a dolgokat. Némi számítógépes ismeret nem hátrány.

Kinek NEM VALÓ a kurzus?

Ha csodaszert vársz, ami majd megtanít neked naponta 50 szót, akkor ki kell ábrándítsalak. Sem az Anki, sem az útmutató nem fog ebben segíteni, így ne is pazarold tovább az idődet. Nem neked való. Az útmutatón végigmenni és megcsinálni a gyakorlatokat nagyjából 5 óra – ha ezt nincs kedved végigcsinálni és áldozni az idődből a program megismerésére, akkor sem való neked az útmutató. Még egy fontos dolog: rendelkezz legalább alapfokú számítógépes ismeretekkel, tudj fájlokat letölteni, másolni, képet keresni az interneten és hasonlók. Ha ezek kihívást okoznak, akkor sem neked való.

Tanulásmegszállottságom dacára sokáig kerülgettem az Ankit, de mivel minden találkozásunkkor szóba hozta Bálint, szép lassan megadtam magam és elkezdtem komolyan használni. Azóta ez az alkalmazás a meta-tanulási eszköztáram alapfegyvere.
Farkas Dániel
Segített-e az Anki kurzus? Igen! 🙂 Nem is annyira a technikai dolgokban, azokat én is végignyomogattam már (azért volt benne újdonság!), hanem új lendületet adott - és ez nagyon fontos!
András
Összességében többet kaptam a kurzustól, mint amit vártam. Néhány hónapja találtam rá az Ankira a honlapodon. Rövid időn belül kiderült, hogy egy kiváló eszköz a memorizáláshoz. De nagyon bosszantott, hogy nem tudok hangot, képet, példákat beszúrni. Ezekre az infókra vártam, praktikus kurzus formában meg is kaptam. Amire nem számítottam, de nagyon örülök neki, az a tanulással kapcsolatos gondolataid. Az értelmetlen magolással valóban csak az időt vesztegetjük. Csak az átgondolt, megtervezett tevékenység, megfelelő eszközökkel támogatva vezet eredményre. Jó munkát végeztetek! Gratulálok!
Pogányné Csapó Zsuzsanna
Az egész anyag nagyon sűrű, jól áttekinthető és alapos. Jól szerkesztett, és nagyon tudatos munka. Az is tetszett, hogy a gyakorlati lépéseket pont jókor szakítottad meg a nyelvtanulás elméleti tudnivalóival. Később, nem véletlenül, sokat is utalsz ezekre az ismeretekre. Az Ankit nagyon érthetően rakod be a nyelvtanulás koordinátarendszerébe. Nemcsak a programot ismerteted meg, hanem rávezeted az embert, hogy alapvetően átgondolja a nyelvekhez való viszonyát, a motivációit, a nyelvtanulás gyakorlati megvalósulását. Egy úton vezettél végig, aminek bizonyos lépéseit már korábban is ismertem, de számomra ezek a dolgok most álltak így egybe.
Négyesiné Fenyvesi Magdolna
angoltanár

Miért higgy nekem?

A nevem Kőrösi Bálint, az Öt év – öt nyelv+ blog írója, aktív nyelvtanuló, nyelvtanulási motivátor, örökös önképző. 2009 óta tanulok folyamatosan, önállóan nyelveket, a folyamatot pedig a blogomon dokumentálom, ezzel segítséget és inspirációt nyújtva más nyelvtanulóknak.

Az évek alatt több ezer embernek segítettem gyorsabban és hatékonyabban nyelvet tanulni, valamint olyan helyeken kértek már fel szakértőnek, mint a Poliglott Konferencia, a Kossuth Rádió, a Nyelvparádé, a Családi Lap, vagy éppen a Vasárnapi Hírek.

Az angolt anyanyelvi szinten használom, németül felsőfokon beszélek, spanyolul középfokon, kínaiul pedig alapfokon (és jelenleg is ezt tanulom, amiben az Anki nagy segítségemre van), az Anki kezelését pedig fekete öves szinten elsajátítottam. Személyes missziómnak érzem, hogy elterjesszem az Anki használatát Magyarországon, aminek ez útmutató az első lépése.

Ha bármi kérdésed van az Ankival, vagy az útmutatóval kapcsolatban, keress bátran! Írj egy emailt ide: [email protected] és válaszolok, amint tudok.

Ja, és még egy dolog!

Az Anki lépésről lépésre minden verziójára 14 napos, kérdés nélküli pénzvisszafizetési garancia vonatkozik. Ha nem tetszik, vagy nem segített, akkor nem szeretném megtartani a pénzedet. Csak írj egy emailt ([email protected]) és máris visszautalom a pénzt. Ennyire biztos vagyok a dolgomban.

Bálint üditő színfolt a magyar nyelvtanulási piacon, az Anki pedig egy "best of class" nyelvtanulási eszköz. A kurzus segítségével áttekinthető módon elsajátíthatod az Anki fortélyait, jelentősen felgyorsítva az újabb szavak, kifejezések sikeres megtanulását. Sok évnyi tapasztalát kamatoztatva Bálint színes ötletekkel és motviációs tippekkel fűszerezi a kurzust, és ami legalább annyira fontos, kedvet is csinál hozzá. A többi rajtad múlik. 🙂
Michael Lyons
igazgató, Angol Intézet (www.angolintezet.hu)
Bálint blogját évek óta követem. Lenyűgöző a kitartása, a motiváltsága. Ráadásul komplett rendszereket képes átadni logikusan, követhetően, lelkesítve. Bár régóta tudok tőle az Ankiról, azt, hogy hogyan lehet igazán hatékonyan használni, időt spórolni vele, a kurzus elvégzése után értettem meg.
Olasz Tímea
a Nyelvparádé főszervezője, nyelvtanár

Anki lépésről lépésre - Emlékezz mindenre az általad tanult nyelven!

A kurzusban a következőket találod:

Csatlakozz
a kurzushoz

Eredeti ár:
Ft
Kedvezményes ár:
9990 Ft
Vásárlás
Kőrösi Bálint

Gyors és hatékony tanulást kívánva,
Bálint

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan zajlik a fizetés?
A regisztráció gombra való kattintás után átkerülsz a fizető képernyőre. Itt add meg a számlaadataidat, fogadd el a szerződési feltételeket, majd kattints a Tovább a fizetéshez gombra. Ekkor egy felugró ablakban meg tudod adni a kártyaadataidat, itt kattints a Fizetés gombra. Ha minden rendben volt, akkor emailben megkapod a számlád, illetve a fiókodhoz a belépési adataidat. Amint beléptél a fiókodba, máris láthatod a kurzust!

Tudok banki átutalással is fizetni?
A kártyás fizetés preferált, amely teljesen biztonságos. Az oldalnak HTTPS hitelesítése van, magát a bankkártyás fizetést pedig a Paylike cég végzi. Van mód banki átutalásra, ennek van egy 3000 forintos extra költsége az adminisztráció miatt. Ha így is érdekel, kérlek írj a [email protected] címre.

Fizettem, most mit kell tennem?
Nézd meg az email címed pár perc múlva: lesz ott egy levél. A levélben lévő linkről tudod elérni a kurzust.

Még mindig kérdésem van.
Írj nekem a [email protected] címre és megoldjuk! 🙂

Csatlakozz
a kurzushoz

Eredeti ár:
Ft
Kedvezményes ár:
9990 Ft
Vásárlás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.